Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese miljoeneninvestering in Nederlandse gamesindustrie

Het geld is bedoeld voor Dutch Game Garden, een Utrechtse stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van de Nederlandse game-industrie. De stichting brengt studenten, starters, (jonge) bedrijven en financiers bij elkaar, biedt professionele begeleiding en organiseert evenementen. Daarnaast heeft het een eigen gebouw, waarin bedrijven tegen betaalbare en flexibele tarieven zijn gehuisvest.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Het nieuwe hoofdkwartier van Dutch Game Garden – het voormalige pand van ABN-Amro aan de Neude - zit een half jaar na ingebruikname al bijna vol met huurders. Maar liefst 35 bedrijven wisten de weg naar het bedrijfsverzamelgebouw al te vinden. Er is inmiddels zelfs een wachtlijst. Dutch Game Garden onderzoekt de mogelijkheden om het aantal plekken voor huurders uit te breiden.

Remco van Lunteren, gedeputeerde Economie van de Provincie Utrecht, is blij met de investering. "Onze provincie is voorloper in het faciliteren van creatieve industrie zoals gamedesign, maar bovenal draagt dit bij aan innovatie onder jongeren." Mirjam de Rijk, wethouder Economische Zaken, vindt de Dutch Game Garden ‘uitstekend passen bij Utrecht als stad van kennis en cultuur’. "En het verbindt heel mooi de verschillende disciplines die de stad in huis heeft. De Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben een naam hoog te houden in dit vakgebied. Talent dat daar vandaan komt, wil de stad graag vasthouden. Dan moet je dat ook faciliteren."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in