Overslaan en naar de inhoud gaan

SURFnet publiceert handleiding nummerplan IPv6

Het document IPv6-nummerplan opstellen bevat de informatie die netwerkverantwoordelijken nodig hebben om het overzicht te behouden bij de invoering van IPv6-adressen, aldus het persbericht bij het verschijnen van de handleiding. Opstellen van een doortimmerd nummerplan is volgens SURFnet de eerste stap die een organisatie moet zetten als het IPv6 wil uitrollen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Handleiding binnenkort in het Engels beschikbaar
RIPE NCC, door IANA verantwoordelijk gemaakt voor de uitgave van IP-adressen in Europa, vertaalt de handleiding in het Engels en plaatst deze binnenkort online bij RIPE NCC.

Gisteren maakte IANA bekend dat het de laatste 5 blokken van de wereldwijde IPv4 centrale adresgroep had uitgegeven. Dat betekent dat elke organisatie binnen afzienbare termijn bij behoefte aan nieuwe IP-adressen IPv6-adressen moet aanvragen.

Onderwijs- en onderzoeksinstellingen delen ervaring met IPv6 nummerplan
Volgens SURFnet bleek afgelopen jaar dat organisaties worstelden met het ontwerpen van een praktisch IPv6-nummerplan. Daarom besloot het de ervaringen van het hoger onderwijs en onderzoek hiermee te bundelen in een document.

Het SURFnet-netwerk ondersteunt sinds 2001 native IPv6. Steeds meer diensten van SURFnet zijn geschikt voor zowel IPv4 als IPv6.

IPv6 Task Force
SURFnet is deelnemer in de IPv6 Task Force, opgericht in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Doel is onder andere kennis uitwisselen over de toepassing van IPv6. Namens deze Task Force heeft SURFnet IPv6 voorgedragen voor de "pas toe of leg uit" lijst van het College Standaardisatie van de overheid. Daarop staan geselecteerde open standaarden die (semi)overheidsorganisaties geacht worden te gebruiken, tenzij dat tot onoverkomelijke problemen leidt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in