Overslaan en naar de inhoud gaan

Twice en Compu'Train beide over naar NCOI

NCOI is al een grote aanbieder op het gebied van mbo-, hbo- en masteropleidingen op IT-gebied. Naast deze meestal meerjarige opleidingen kan het bedrijf door de overnames van vandaag zijn corporate klanten ook korter lopende trainingen en cursussen op IT-gebied bieden.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De portfolio's van de overgenomen ICT-opleiders zijn grotendeels complementair aan elkaar. Compu'Train verzorgt vanuit tien locaties meer dan 500 IT-cursussen en trainingen, merendeels voor IT-eindgebruikers en netwerk- of systeembeheerders. Compu'Train leidt op die basis jaarlijks zo'n 20.000 cursisten op.

Gecertificeerde technologietrainingen
Twice IT Training verzorgt IT-opleidingen voor onder meer softwaredevelopers. Het bedrijf is 'Microsoft Gold Partner for Learning Solutions', 'Citrix Authorized Learning Center', 'Red Hat training partner', 'EC-Council ATC', 'Novell Gold Learning partner', 'Prometric Test Center' en 'EXIN Accredited Examination Center'. Verder is Twice nog gecertificeerd voor Itil en Prince2. Het bedrijf leidt jaarlijks zo'n 10.000 cursisten op.

Het zusterbedrijf Twice Services ontwikkelt 'learning infrastructure'-systemen, portals, corporate e-learningoplossingen, testen en assessments. Deze oplossingen worden door bedrijven ingezet om de vaardigheidsontwikkeling bij medewerkers in kosteneffectieve banen te leiden. Via het cursusportal, bijvoorbeeld, kunnen bedrijven hun medewerkers een catalogus van cursus en trainingsmogelijkheden bieden en krijgt het management inzichtelijke rapportages op - bedrijfs- en afdelingsniveau - over het gebruik van het cursusaanbod, de daaraan verbonden kosten en de resterende budgetruimte.

Het werknemerportal werd ontwikkeld in opdracht van Martinair, maar is inmiddels bij enkele tientallen bedrijven in gebruik, waaronder ook IT-bedrijven zoals Getronics. Het portal presenteert opleidingen en cursussen strikt neutraal, dus zonder Twice of bevriende opleiders een streepje voor te gunnen. Twice's business case voor deze activiteit moet dan ook komen uit een afdracht van 'enkele procenten' op de (externe) opleidingsbestedingen die via het portal tot stand worden gebracht.

Overgenomen bedrijven blijven zelfstandig functioneren
NCOI Opleidingsgroep heeft ruim 300 medewerkers en circa 1500 docenten en trainers en biedt zo'n 850 mbo-, hbo- en masteropleidingen, specifiek gericht op mensen met een baan. Naast deze door het Ministerie van OCW erkende opleidingen verzorgt het bedrijf via een aparte divisie maatwerk in company trainingen. NCOI is preferred supplier bij het grootste deel van de top 500-organisaties in Nederland.

Het is de bedoeling van NCOI dat de overgenomen bedrijven zelfstandig blijven functioneren, maar wel beide onder directie van Marcel van den Berg, die tot dusverre de directie voerde over Twice. Synergie-effecten van de overname zullen volgens Van den Berg vooral moeten komen uit het faciliteren van one-stop-shopping bij bedrijven die cursussen inkopen en uit het samen identificeren en optimaliseren van best practices in opleiden. De overnames moeten NCOI helpen zijn positie in de markt verder te verstevigen en zo mogelijk te verbreden.

NCOI nu goed voor 100 miljoen euro omzet per jaar
Met de overname telt de totale NCOI-organisatie 450 medewerkers en circa 2000 docenten en trainers die jaarlijks het grote aanbod van opleidingen en trainingen door heel Nederland verzorgen. De twee overgenomen bedrijven zetten samen op jaarbasis zo'n 20 miljoen euro om, waarmee de omzet van de NCOI groep naar verwachting over de drempel van 100 miljoen euro per jaar wordt getild.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in