Overslaan en naar de inhoud gaan

Afhaken Xinmao bij overname Draka wekt verbazing

"Een vreemde gang van zaken'', zei analist Tijs Hollestelle van ING. "Eerst geven ze weinig informatie en willen niks toelichten en nu trekken ze zich om onduidelijke redenen terug. Het is een nieuwe manier van zakendoen.''
Business
Shutterstock
Shutterstock

Xinmao, dat 20,50 euro per aandeel voor Draka zei over te hebben, moest nog van een aantal Chinese autoriteiten toestemming krijgen voor de overname. Eerder liet het bedrijf weten er zeker van te zijn deze toestemmingen uiteindelijk te verkrijgen. Over de termijn van de procedure kon het bedrijf echter weinig zeggen.

De onzekerheid over het doorzetten van het bod door Xinmao was voor Draka woensdag de belangrijkste reden om zijn volledige steun uit te spreken voor het officiële bod van het Italiaanse Prysmian van 8,60 euro in contanten en 0,6595 aandeel Prysmian. Dat kwam donderdag neer op ongeveer 17,95 euro per aandeel Draka.

Draka liet donderdag weten kennis te hebben genomen van het bericht van Xinmao. Een woordvoerder zei dat het bedrijf nu verdergaat met het bod van Prysmian.

Draka komt waarschijnlijk in handen van Prysmian
De kans dat Prysmian nu slaagt in zijn bod op Draka is groot. Dat bleek ook uit de koers van het aandeel Draka; dat stond donderdagmiddag op 17,85 euro, rond het bod van Prysmian. Prysmian heeft dankzij een contract met grootaandeelhouder Flint Beheer in ieder geval ruim 48 procent van de aandelen Draka achter zich. Voorwaarde hierbij is dat er niet een veel hoger bod komt. Maar die kans is niet groot, aangezien een concurrerend bod binnen zes weken op tafel moet liggen.

Kempen Capital Management liet donderdag na het terugtrekken van Xinmao weten zijn gewone aandelen te gaan verkopen op de markt. Kempen heeft met zijn gewone aandelen een belang van minder dan 5 procent. Delta Lloyd Asset Management, dat 2 à 3 procent van Draka in handen heeft, stelt zijn beslissing nog even uit. "We wachten tot het einde van de biedingstermijn'', zei hoofd Aandelen Jack Jonk.

De Europese Commissie denkt uiterlijk 9 februari met een beoordeling te komen over de overname van Draka door Prysmian. Jack Jonk denkt dat Brussel geen hordes zal opwerpen. "Er is goed nagedacht over de deal'', zei hij.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in