Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten krijgen Google Apps

Google had eerder al afspraken gemaakt met de Open Universiteit en de Universiteit Utrecht over het gebruik van Google Apps. Door het contract met SURF komt de online-applicatieomgeving nu beschikbaar voor het gehele hoger onderwijs. De nu gesloten overeenkomst heeft een looptijd van 3 jaar.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De overeenkomst heeft betrekking op de ‘Education’-editie van Google Apps. Deze editie is speciaal toegesneden op het onderwijs. Ze biedt studenten en docenten productiviteitshulpmiddelen en een samenwerkingsplatform dat geïsoleerd blijft van de bedrijfssystemen van de onderwijsinstellingen. Behalve dat het daardoor de veiligheid verhoogt, verlost het onderwijsinstellingen ook van de kopzorg en kosten om zelf zo’n omgeving in stand te houden.

Bijzonder aan de overeenkomst met SURF is, dat Google ook is toegetreden tot de SURFfederatie. Dat is een door SURF opgezet authenticatieplatform voor hoger onderwijs en onderzoek. Instellingen die Google Apps aanbieden, kunnen studenten en medewerkers daardoor laten inloggen met hun instellingsaccount. Doordat Google is toegetreden tot SURFfederatie, zijn daarvoor verder geen systeemkoppelingen nodig. Gebruik van het aanbod van Google en SURF lokt daardoor geen extra beheerskosten uit.

Google Apps Education kent volgens Google nu 6 miljoen gebruikers. Daar komen via het nu gesloten contract volgens SURF maximaal nog eens een miljoen bij.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in