Overslaan en naar de inhoud gaan

DBS in Noorse handen

DBS is Visma's eerste grote overname sinds het eigendom is van het private equity-bedrijf Kohlberg Kravis & Roberts (KKR). KKR is van plan Visma snel verder uit te breiden. "We bekijken actief de mogelijkheden om andere Nederlandse softwarebedrijven over te nemen die in de Visma-strategie passen", zegt Bjørn Ingier, divisional director Visma Software.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Microsoft-activiteiten verzelfstandigd
Voor de Noorse koper betekent de acquisitie van DBS behalve een versterking van zijn geografisch bereik ook een uitbreding van het bestaande productportfolio, dat is gecentreerd rond software voor accountancy en administratie. DBS brengt onder meer expertise in rond salarisverwerking, Human Resource Management en financieel beheer. Zo ontwikkelde DBS nog onlangs een eigen SaaS-product - ‘PayRoll International’ voor salarisverwerking. Het bedrijf draait met zo’n 70 medewerkers een jaaromzet van tegen de 9 miljoen euro.

De DBS-divisie die verantwoordelijk is voor activiteiten rond de Microsoft-producten Project Server, Dynamics CRM en SharePoint, blijft overigens buiten de overname en gaat zelfstandig verder onder de naam QS Solutions. DBS claimt inmiddels meer dan 1200 bedrijven van software te hebben voorzien. Klanten zijn onder andere Carint Reggeland Groep, Haagse Wijk en WoonZorg, KLM Catering, Pantein Zorggroep, SKIL, Thuiszorg Rotterdam en Woongroep Holland.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in