Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT Automatisering ziet verbetering

ICT Automatisering heeft in het derde kwartaal een omzet gedraaid van 21 miljoen euro. Dat was een stijging van 14 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2009. Ook in de eerste helft van dit jaar kwam ICT Automatisering op dat groeipercentage uit; het ziet sinds maart een licht, maar onmiskenbaar herstel in de Nederlandse markt.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers waarschuwde ICT Automatisering voor een daling van de omzet in de tweede helft van het jaar. Onrust bij de Duitse vestiging en vertrek van personeel bij die vestiging was daar de oorzaak van. Met de omzet van 21 miljoen euro in het derde kwartaal maakt ICT Automatisering toch nog een kans om de 45,1 miljoen euro van het eerste halfjaar te evenaren.

Een extra steuntje in de rug kreeg ICT Automatisering daarbij van een bijzondere bate. De afwikkeling van een pensioencontract leverde een eenmalig voordeel van 2 miljoen euro op. Als omzet kan ICT Automatisering daardoor voor het derde kwartaal 23 miljoen euro in de boeken schrijven. Die bate komt natuurlijk een-op-een terug in het bedrijfsresultaat, dat op 3,9 miljoen euro uitkwam. Ook de 1,9 miljoen die op activiteiten werd verdiend was niet slecht, vergeleken met de 2,8 miljoen over het eerste en tweede kwartaal opgeteld.

Die gunstige ontwikkeling was deels te danken aan hogere productiviteit, zowel in Duitsland als in Nederland. Maar in Nederland lieten de tarieven voor het eerst in tijden ook weer een stijging zien. In het derde kwartaal lagen deze 2 procent hoger dan in het eerste halfjaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in