Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT Automatisering zet verlies om in winst

De omzet steeg met 14 procent tot 45,1 miljoen euro. "De lichte verbetering van de markt die halverwege maart dit jaar inzette, heeft in het tweede kwartaal doorgezet'', aldus bestuursvoorzitter Bram Schot.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Voor de tweede helft van het jaar rekent ICT op een daling van de omzet ten opzichte van het eerste halfjaar, vanwege het vertrek van een "aanzienlijk'' aantal medewerkers bij ICT Duitsland. Dit komt door een vertrouwensbreuk tussen het management en het personeel, verklaart de automatiseerder.

Naar verwachting zal het personeelsbestand in de tweede helft van het jaar ongeveer 50 medewerkers kleiner zijn dan in de eerste helft. Ook leidden de ontwikkelingen tot een extra kostenpost van ongeveer 0,4 miljoen euro.

Ter voorkoming van "verdere escalatie'' is in het tweede kwartaal een nieuw management aangetreden in Duitsland, aldus ICT. Het bedrijf verwacht geen extra uitstroom meer van medewerkers.

Ondanks deze problemen rekent ICT in het tweede halfjaar op een verbetering van de winstgevendheid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

ICT Automatisering is momenteel bezig met een aanscherping van de strategie. De uitkomsten hiervan worden eind 2010 tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering gecommuniceerd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in