Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer noemt C2000 levensgevaarlijk

De brandweer heeft vooral problemen met de modus van het apparaat waarmee direct contact kan worden gezocht met een ander toestel zonder tussenkomst van het netwerk. Deze DMO-functie valt regelmatig en op onvoorspelbare momenten uit, waardoor berichten niet aankomen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De DMO-stand wordt vooral voor de snelle onderlinge communicatie gebruikt, bijvoorbeeld wanneer brandweerlieden zich in een brandend gebouw bevinden. "Het apparaat geeft niet aan dat de communicatie wegvalt", zei een vertegenwoordiger van de brandweer vanochtend in het Radio1-journaal. "De oude analoge portofoons hadden ook wel eens problemen met bereik, maar dat kondigde zich aan door toenemende ruis. Een digitale portofoon heeft maar 2 mogelijkheden, hij doet het wel of hij doet het niet."

Sinds het C2000-systeem in 2004 na veel vertraging in gebruik werd genomen, kampt het systeem met gebrekkige functionaliteiten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken besloot in september vorig jaar een onderzoekscommissie in te stellen. In februari werd besloten opnieuw 50 miljoen te investeren in verbetering van het systeem, maar dat gaat enkele jaren duren. De vakcentrales vinden dat veel te lang en eisen op korte termijn een oplossing.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in