Overslaan en naar de inhoud gaan

Exact ziet herstel

In die periode nam de totale omzet van het bedrijf uit Delft nog met 5 procent af ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar, tot 111,7 miljoen euro. Daarmee was de omzet ruim 1 miljoen euro lager dan analisten hadden verwacht. De nettowinst daalde met ruim 21 procent tot 11,9 miljoen euro, dat was ruim 3 miljoen euro minder dan verwacht.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

In de loop van het tweede kwartaal namen bij bijna alle onderdelen van Exact de inkomsten uit de licentieverkopen toe. Mede hierdoor verwacht het bedrijf dat ook de totale omzet 'spoedig' weer zal groeien. "We weten nog niet of het dan om weken, maanden of kwartalen gaat'', lichtte de beoogde nieuwe topman Martijn Janmaat toe. "Maar je ziet de trend, het begint altijd bij de licentieverkopen.''

Janmaat wordt sinds 1 juli ingewerkt als opvolger van de huidige topman Raj Patel. Die legt zijn functie eind juli om persoonlijke redenen neer. Janmaat, die al commissaris was bij het bedrijf, wordt naar verwachting op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 23 augustus benoemd.

De nieuwe topman wil zich naar eigen zeggen vooral richten op organische groei van het bedrijf. Grote overnames worden op korte termijn niet verwacht. "Daarvoor moeten we eerst op het pad van duurzame groei zitten'', aldus financieel directeur Max Timmer.

De winst van Exact stond in het afgelopen kwartaal vooral onder druk door de eenmalige kosten van een reorganisatie en de afwaardering van het bedrijfsvliegtuig. Dat toestel past volgens het bestuur niet meer bij de doelstellingen van de onderneming en is te koop gezet. De vraagprijs van circa 3 miljoen dollar is echter ongeveer een kwart lager dan de waarde waarvoor het vliegtuig in de boeken staat. "Het is niet het meest ideale moment om een vliegtuig op de markt te zetten'', concludeerde Timmer dan ook.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in