Overslaan en naar de inhoud gaan

Sogeti neemt Uphantis over

Uphantis werd in 2005 opgericht als SAP-dienstverlener gespecialiseerd in technische kennis. Oprichters Henny Hurkens en Jan Krosenbrink werden directeur. Hurkens was daarvoor jarenlang werkzaam bij SAP Nederland, onder andere als directeur marketing en allianties. Krosenbrink was afkomstig van Roccade, waar hij de nodige ervaring met SAP opdeed.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Uphantis telt inmiddels ruim 200 medewerkers, en heeft het werkterrein uitgebreid richting applicatie-integratie, projectmanagement, documentservices, financial services, embedded services, hosting en beheer en kantoorautomatisering.

Sogeti maakte er de afgelopen tijd geen geheim van te willen groeien. Het bedrijf wil het personeelsbestand eind dit jaar met 300 man uitgebreid hebben. Met de overname van Uphantis is een belangrijke stap in dat streven gemaakt. Daarbij sprak met name de expertise op SAP-gebied aan, verklaart algemeen directeur Jeroen Versteeg van Sogeti in het persbericht waarin de overname bekend is gemaakt. “Door bundeling van de hoogwaardige kennis en ervaring van beide organisaties profiteren bestaande en nieuwe klanten van integrale ICT-dienstverlening op het gebied van ERP, en van SAP in het bijzonder. De functionele SAP-kennis hadden we al in huis, maar met de dienstverlening van Uphantis zijn we in staat om ERP-systemen te ontsluiten en te integreren met portals en front-end systemen.”

Sogeti maakt van Uphantis een aparte ERP-divisie binnen Sogeti. Hurkens en Krosenbrink blijven aan als manager, maar krijgen wel enige door Sogeti aangestelde secondanten aan hun zijde. In die divisie wordt ook de huidige ERP-dienstverlening van Sogeti ondergebracht. Om hoeveel man het daarbij gaat, en hoe groot de ERP-divisie dus wordt, is nog niet bekend.

De directie van Uphantis geeft geen duidelijke reden voor de verkoop. Wel verklaren ze dat ze ‘verheugd zijn dat ze hun groei verdere invulling kunnen geven binnen de ERP-divisie van Sogeti’. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in