Overslaan en naar de inhoud gaan

Imtech versterkt positie in Oostenrijk

Sapphir IT & Consulting is gespecialiseerd in advisering over toepassingen van de Duitse softwareproducent SAP. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim 2,5 miljoen euro en telt 20 medewerkers. Imtech heeft zelf 23.000 mensen op de loonlijst staan die een omzet van 4,3 miljard euro realiseren. Volgens Imtech draagt de overname van het Oostenrijkse bedrijf direct bij aan de winst per aandeel.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Naast Oostenrijk is Sapphir ook actief in Roemenië. Imtech wil zijn activiteiten om strategische redenen graag naar dat Oost-Europese land uitbreiden. Het in 1998 opgerichte Sapphir heeft vestigingen in Wenen, Graz en Boekarest. Behalve met consultancy houdt Sapphir zich ook bezig met managed services, waaronder het beheer van applicaties en infrastructuur.

Sapphir wordt opgenomen in ILS/Imtech ICT Austria, dat 225 medewerkers heeft en voor één van de grotere ICT-dienstverleners in Oostenrijk doorgaat. Door huisvesting en administratie te delen kunnen de kosten ‘substantieel’ omlaag. De klantenkring van Sapphir is in grote mate complementair aan die van Imtech en 'cross-selling' tussen klanten en SAP-diensten zal naar verwachting leiden tot extra groei.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in