Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbod games bij verkoop aan jonge spelers

Vorig jaar sprak de minister met de brancheorganisaties en de winkelketens af dat ze meer werk gaan maken van het handhaven van leeftijdsgrenzen. Vooral warenhuizen en speelgoedwinkels verkochten games aan een veel te jong publiek. Binnen drie jaar zou dit tot hoogstens 30 procent moeten zijn teruggebracht als het gaat om games die alleen geschikt zijn voor jongeren boven de 16 jaar. Daarna zouden verkopers voor de meest extreme games de leeftijdsgrenzen helemaal in acht moeten gaan nemen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Hirsch Ballin houdt de verspreiding van gewelddadige films buiten een eventueel verbod. Hij beperkt zich tot games omdat een verbod dan op minder weerstand zal stuiten, zo verwacht de minister. Ook heeft het geweld in games een veel grotere weerslag op de jeugdige speler dan in films. Bij een game kan de speler zich alleen met de agressor vereenzelvigen en is hij vaak onafgebroken bezig met gewelddadige acties. Ook komen de spelletjes er steeds echter uit te zien en wordt het geweld gedetailleerder.

Uit een eerste tussenstand bleek dit voorjaar dat bijna de helft van de te jonge bezoekers en kopers in bioscopen, videotheken en winkels wordt geweigerd om hun leeftijd. Twee jaar geleden lag dit nog op 14 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in