Overslaan en naar de inhoud gaan

Nijmeegs Informatica instituut Nederlands beste

Het afgelopen najaar heeft een internationale evaluatiecommissie het informatica-onderzoek aan negen Nederlandse universiteiten beoordeeld. De commissie stond onder leiding van Willy Zwaenepoel, hoogleraar aan de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), en decaan van de faculteit informatica.

Er is kritisch gekeken naar onder andere kwaliteit, productiviteit, relevantie en vitaliteit van de Nederlandse onderzoeksgroepen in de informatica.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De cijfers varieerden van 1 (laag) tot 5 (hoog). Gemiddeld haalden de drie Nijmeegse onderzoeksgroepen in de informatica een 4,8. Het onderzoeksthema digitale veiligheid, dat volop in de aandacht kwam te staan met het onderzoek naar de OV-chipkaart, scoorde zelfs allemaal 5-en. Ook de twee andere onderzoeksthema's, intelligente systemen en methoden voor bouw en ontwerp, kregen de maximale score voor kwaliteit en minimaal een 4,5 voor de andere aspecten.

Vanwege de uitzonderlijk hoge kwaliteit adviseert de commissie de Radboud Universiteit dan ook nadrukkelijk te investeren in het Nijmeegse iCIS. Delft kwam als tweede uit de bus met een gemiddelde van 4,6, en de overige zeven universiteiten scoorden gemiddeld tussen de 3,8 en 4,3.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in