Overslaan en naar de inhoud gaan

XS4ALL helpt klanten internetten

Van de ondervraagden geeft 52 procent aan dat ze niet aan het uitzoeken van nieuwe mogelijkheden toekomen omdat dat hen te veel tijd kost. Aan echt websurfen komen de meesten ook niet toe. 20 procent bezoekt altijd dezelfde sites, en bij nog eens 32 procent is de helft van de bezochte websites vaste prik tijdens iedere sessie. Driekwart geeft aan tijdens een internetsessie nooit meer dan 9 sites te bezoeken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De leercurve is niet de enige factor die mensen in hun gebruik van internet beperkt, maar is wel de meestgenoemde. Op nummer 2 staat ‘niet weten hoe iets werkt’. Dat wordt door een derde genoemd. Een kwart geeft twijfels over de veiligheid van websites aan als reden om het surfgedrag te beperken.

Vragen over internet stelt men aan mensen uit hun omgeving. In eerste instantie aan de partner en aan vrienden en kennissen. Voor jongeren tot 25 jaar zijn, naast vrienden en kennissen, ouders een belangrijke informatiebron, terwijl mensen ouder dan 54 jaar de meeste internetvragen aan hun kinderen stellen. Slechts een kleine meerderheid van de internetgebruikers vindt dat hun vragen altijd juist worden beantwoord. Overigens is er wel een opmerkelijk sekseverschil. De eerste vraag die bij mannen opkomt is, hoe ze de snelheid van hun internetverbinding optimaal kunnen gebruiken. Vrouwen zijn nieuwsgieriger naar hoe ze zo veilig mogelijk kunnen internetten.

Voor XS4ALL waren de bevindingen aanleiding om zijn dienstverlening uit te breiden met een internetvraagbaak, waar zijn klanten met hun vragen terecht kunnen. De vraagbaak staat vandaag (7 mei) tussen 10.00 en 13.00 uur ook open voor wie geen klant is van XS4ALL. Het telefoonnummer 020-3987007.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in