Overslaan en naar de inhoud gaan

Internetbankieren bij Rabobank het prettigst

In het algemeen zijn de zeshonderd respondenten, geworven onder Nederlandse directeuren, managers en professionals uit het bedrijfsleven en bij de semi-overheid, niet ontevreden over internetbankieren. Slechts 3 procent geeft het oordeel ‘matig tot slecht’. Toch zijn er wel verschillen tussen de banken. Van de drie banken waarvoor Ernst & Young voldoende respondenten had om de resultaten uit te splitsen, scoorde Rabobank het beste.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

72 procent van de Rabobank-klanten geeft als totaaloordeel ‘zeer goed’ of ‘uitstekend'. Voor ABN Amro ligt dat percentage op 50, en voor ING op 39.

De knelpunten bij de tevredenheid zijn vooral kosten, het gebrek aan mogelijkheden en de nog onvoldoende kwaliteit van de service en helpdesk. Op het gebied van service en helpdesk zijn er meer respondenten ontevreden dan tevreden, en de ontevredenheid neemt toe: de hoeveelheid ontevreden gebruikers is ruim verdubbeld van 11 procent in 2008 naar 29 procent in 2009. Vooral ABN AMRO laat op dit gebied volgens de ondervraagden steken vallen.

De niet-aflatende criminaliteit op internet is wel van invloed op de veiligheidsbeleving. 20 procent van de respondenten geeft aan, dat zijn vertrouwen in internetbankieren door de internetcriminaliteit is afgenomen. In 2008 lag dat percventage op 16.

86 procent van de ondervraagden geeft aan, dat ze bereid zijn gebruiksgemak in te ruilen voor meer veiligheid. De voorkeur gaat daarbij uit naar identificatiemethoden met een aparte calculator. De TAN-codes van de voormalige Postbank zijn het minst populair, zeker wanneer die op papier verstrekt worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in