Overslaan en naar de inhoud gaan

Qurius kreeg flinke tik van recessie

Het resultaat over 2009 oogt een stuk beter dan dat over 2008. Toen boekte Qurius netto bijna 22,5 miljoen euro verlies. Maar dat werd voornamelijk veroorzaakt door de afschrijving van 19 miljoen euro goodwill op bedrijven die in 2005, 2006 en 2007 waren overgenomen. Dat de verkoop in 2009 een stuk slechter liep, blijkt zonneklaar uit de resultaten voor afdracht van belastingen en betaling van rentelasten en bijzondere kosten.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Zo berekend lag het resultaat in 2008 op ruim 3,3 miljoen, en in 2009 op 0,9 miljoen euro.

Het bedrijf heeft dan ook een directiewisseling doorgevoerd en een reorganisatie op de rit gezet. Toch lijkt niet zo zeer de interne structuur van het de bedrijf de oorzaak, als wel de economische recessie, die potentiële opdrachtgevers er toe noopte investeringen in bedrijfssoftware voor zich uit te schuiven. Dat wordt althans gesuggereerd door de met een kwart ingezakte verkoop van licenties. Daarnaast was er ook flink minder omzet in onderhoud op de gedane implementaties. Deze problemen speelden in alle landen waar Qurius actief is, maar treft het bedrijf het hardst op thuismarkt Nederland.

De eind vorig jaar aangetreden directeur Leen Zevenbergen denkt de problemen onder meer te redresseren door naast de reorganisatie ook in te zetten op een sterker positionering van Qurius in de markt: “Ondanks Qurius’ zeer sterke Europese positie in de Microsoft markt voor bedrijfssoftware, is de markt zich hiervan niet erg bewust. De erkenning van de naam en van het merk zijn totaal niet evenredig met de indrukwekkende projecten die Qurius uitvoert en onderneemt, zowel in het verleden als op dit moment.” Hij kondigt aan op de eerstkomende Algemene Vergadering te komen met een ‘sterk visiedocument’ dat de komende jaren voor Qurius een belangrijke rol moet spelen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in