Overslaan en naar de inhoud gaan

Exact neemt afscheid van AllSolutions

AllSolutions zet onder de naam 'WebSolutions QX' een webbased ERP-oplossing in de markt op basis van het software-as-a-service-concept. De doelgroep bestaat uit middelgrote verenigingen en zakelijke dienstverleners. Maandelijk wordt gefactureerd op basis van ‘verbruik’. Het bedrijf bedient zo met 27 medewerkers omstreeks honderd klanten, waaronder Bovag, CNV, Abva/Kabo, ACP en de politiebond CNV.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Gebruikers hoeven zelf geen specifieke software op de eigen computers nodig, een internetbrowser volstaat. Al deze klanten gebruiken één en dezelfde instantie van de ‘WebSolutions QX’-applicatie, die draait op servers in de rekencentra van een tweetal hostingproviders die tevens zorgendragen voor het beheer van de databestanden.

AllSolutions is zeker niet de enige partij met een ERP-SaaS, maar mogelijk wel de eerste in de Nederlandse markt. Het bedrijf zette het concept reeds in 2001 in de markt, met een agentschap van Economische Zaken als eerste klant. Inmiddels moet het opboksen tegen tal van aanbieders van online bedrijsapplicaties, zoals Twinfield, Reeleezy, Business ByDesign (van SAP), CODA 2go en, niet in de laatste plaats, ook Exact met zijn ‘Exact On Line’-product. Met deze laaste optie is tevens de reden voor het doorsnijden van de eigendomsband met Exact ook min of meer gegeven, of, in de zorgvuldig gekozen formulering van Koster: “Het verspreiden van de blijde boodschap, lukte in de Exact-context niet optimaal”.

Dat Exact AllSolutions eerst aankocht en vervolgens weer afstoot, heeft ook te maken met een wisseling van het management bij de Exact. Directeur Eduard Hagens streefde indertijd naar groei van Exact door opschuiven van het MKB richting middelgrote ondernemingen. Kennis inzake die markt dacht hij aan in huis te halen door samenwerking met en participatie in Allsolutions, dat in ruil daarvoor van Exact ondersteuning bij marketing en verkoop van zijn zijn SaaS-activiteiten mocht verwachten.
Hagens opvolger Rajesh Patel lijkt minder belang te hechten aan middelgrote bedrijven en organisaties en vooral in te zetten op vergroting van het marktaandeel binnen het MKB, waarmee de band met AllSolutions feitelijk z’n functie verloor.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in