Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT barometer ziet IT-bestedingen groeien

Met name op het gebied van software wordt een groei verwacht. De ICT Indicator stijgt van 52 punten in augustus naar 71 punten in oktober. De periodieke ICT Indicator is een index, gebaseerd op de onderzoeksresultaten van de ICT Barometer.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De dalende vraag naar externe ICT'ers blijft in oktober aanhouden, terwijl de vraag naar interne ICT'ers stabiliseert. In de sector zakelijke dienstverlening en in bedrijven met meer dan 500 medewerkers is er sprake van een dalende vraag naar zowel externe als interne ICT'ers. Bij de overheid blijft de vraag naar ICT'ers toenemen.

"Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar we zien er spreekwoordelijk wel meerdere in de lucht." aldus Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young. "Ondanks het uitblijven van het herstel in de vraag naar ICT'ers, is er duidelijk herstel zichtbaar op het gebied van de bestedingen in software. Vooral systemen die een duidelijke invloed hebben op de efficiency binnen organisaties en kostenbesparing kunnen opleveren zijn op dit moment in trek. De cijfers tonen per saldo een duidelijke verbetering ten opzichte van 6 maanden geleden. Deze verbetering zagen wij in 2009 nog niet eerder. Dit beeld komt bovendien overeen met de ontwikkeling van de internationale en nationale beursgenoteerde technologiebedrijven".

Ongeveer een derde van de managers en ICT- professionals verwacht dat budgetten het komende jaar zullen groeien, een kwart verwacht een daling. Met name de overheid en de handel/distributie sector gaan meer investeren in ICT. Binnen de dienstverlening is er nog altijd sprake van een kleine daling. Het zijn vooral de middelgrote en kleine bedrijven die weer durven te investeren in ICT. Grote ondernemingen met meer dan 500 medewerkers hebben nog steeds te maken met krimpende budgetten.

Bedrijven durven vooral weer te investeren in software. De hardware investeringen blijven op peil, terwijl men nog altijd bezuinigt op externe ICT-services. Voor de bestedingen op het gebied van zowel software, hardware als externe ICT-services is er wel sprake van een duidelijke verbetering ten opzichte van een halfjaar geleden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in