Overslaan en naar de inhoud gaan

SP wil open source in Rotterdam

Initiatiefnemer Kevin Levie wil dat Rotterdam het voorbeeld van andere grote steden volgt die, zoals het persbericht het verwoordt, ‘proberen onder het juk van dure semi-monopolisten als Microsoft uit te komen’. De SP doelt daarmee onder andere op Groningen en Amsterdam.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In tegenstelling tot die steden is het gebruik van open standaarden en open-sourcesoftware in Rotterdam geen onderdeel van het ICT-beleid, stelt de SP. Voor de desktops van de 17.000 ambtenaren zijn Windows XP, Office 2003, de mailserver Exchange en de Microsoft-bestandsformaten .doc. .xls en .ptt (van Word, Excel en Powerpoint) voorgeschreven. En in de backoffice gebruikt Rotterdam hoofdzakelijk Oracle.

In totaal gaf Rotterdam in 2008 88 miljoen euro uit aan ICT, 288 euro per inwoner. Dat moet minder kunnen door gebruik van open source, meent de SP. Behalve tot lagere kosten leidt dat volgens de partij ook tot transparantere en veiligere informatiesystemen.

De analyse en een daaruit voortvloeiend beleidsvoorstel is door Levie vastgelegd in een brochure. Die brochure Rotterdam, open u! is in te zien op de website van de SP Rotterdam.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in