Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruikers raken sociale media moe

Uit onderzoek van Gartner onder ruim 6200 gebruikers wereldwijd van social media blijkt dat zij gemiddeld nog altijd enthousiast zijn over deze netwerken. Vooral jongeren maken er nog heel veel gebruik van. Oudere gebruikers werken er inmiddels veel minder mee dan in het begin. Gebruikers die juist meer op sociale netwerken vertoeven dan bij hun aanmelding zijn vooral in de landen te vinden die nog niet zo lang met sociale media werken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

In totaal zegt 37 procent meer gebruik te maken van sociale netwerken, terwijl een kwart er minder is te vinden dan ten tijde van zijn aanmelding. Vooral in landen als Brazilië en Rusland is het enthousiasme tanende. In iets mindere mate geldt dat voor Japan, Groot-Brittannië en de VS, waar sociale netwerken al langer zijn ingeburgerd.

Saai
Vooral de vroege gebruikers lijken social media-moe. Onder de zogeheten Aspirers (jongere, mobielere, merkbewuste consumenten) stelt 31 procent de sociale media saai te vinden. Gartner waarschuwt de aanbieders van de sociale netwerken dat zij moeten innoveren en diversifiëren om de aandacht van consumenten vast te houden. “De nieuwe generatie is rusteloos en snel afgeleid. Het vereist veel creativiteit om enige impact te hebben.”

Een op de drie maakt zich zorgen om zijn privacy, waarbij het dan vooral om wat oudere gebruikers gaat. Gartner raadt aanbieders van sociale netwerken aan net als Facebook goed uit te zoeken welke tolerantiegrenzen er zijn voor gebruikers als het gaat om privacy.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in