Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook wekt weinig tevredenheid

Facebook scoort dit jaar 66 punten op de tevredenheidsindex, 2 punten meer dan vorig jaar. Maar van de bedrijven in de categorie sociale media scoort het het slechtst. De online encyclopedie Wikipedia scoort in deze categorie het best, met 78 punten, en het gemiddelde ligt op 70 punten.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Slechts 14 bedrijven even slecht of slechter
66 punten is sowieso een lage score. Van de 226 bedrijven waarvan recentelijk de klanttevredenheid is gemeten, scoorden er maar veertien 66 punten of minder. Facebook bevindt zich qua waardering van zijn klanten in het gezelschap van luchtvaartmaatschappijen, kabelmaatschappijen, nutsbedrijven en een enkele ziektekostenverzekeraar.

De lage score van Facebook is opmerkelijk, gezien de enorme populariteit die het geniet. De onderzoekers concluderen dat de voordelen van de dienst voor de 750 miljoen klanten van Facebook kennelijk opwegen tegen de slechte gebruikerservaring. Maar de matige gebruikerservaring die Facebook biedt, trekt wel een gat voor de concurrentie. En met het net geannonceerde Google+ heeft Facebook een concurrent van formaat, concluderen de onderzoekers.

Bing hijgt Google in de nek
Een ander opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is de groeiende waardering voor Bing. Microsofts zoekmachine won 5 punten en scoort dit jaar 82. Google herstelde zich enigszins van de terugval van 6 punten, vorig jaar. Dit jaar steeg de waardering 3 punten, en bleef het Bing met een score van 83 nipt voor.

Het rapport is online gezet door ForeSee Results, dat het onderzoek uitvoerde.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in