Overslaan en naar de inhoud gaan

LinkedIn vergt een dagdeel per week

Een en ander blijkt uit een onderzoek van Social Media Succes, dat 1145 profielhouders bevroeg over hun gebruik van LinkedIn. Bijna de helft van de respondenten geeft aan tussen de 1 en de 4 uur per week aan LinkedIn te besteden. Zo'n kwart zegt er minder dan 1 uur per week hiermee bezig te zijn terwijl 1 op de 5 de deelnemers aan het onderzoek tussen de 5 en 10 uur van hun tijd besteedt op het platform.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Maar liefst 8% van de ondervraagden gaf aan gemiddeld meer dan 15 uur per week aan LinkedIn te besteden. 81% van de responden is man.

Stiekem verslaafd
Dat er vraagtekens zijn te plaatsen bij de zakelijke rationaliteit van een dergelijk intensief gebruik van het online netwerk blijkt wel uit de zelfreflectie van een van de betrokken respondenten: "Stiekem verslaafd aan Linkedin, ik kijk meerdere keren per dag of er nog interessante dingen gebeurd zijn in mijn netwerk. Gebruik het niet zozeer voor acquisitie maar om vinger aan de pols te houden en bij mensen op de radar te blijven".

Het verkrijgen van een grotere naamsbekendheid blijkt een van de belangrijkste drijfveren om actief te zijn op LinkedIn. Verder wordt ook het zoeken naar een nieuwe baan, opdracht of medewerkers als reden aangevoerd. Ook ‘adviseren’ en ‘op de hoogte blijven’ worden veel genoemd. "Ik doe ook mee in veel discussiegroepen, omdat ik er ontzettend veel van leer en er geweldige contacten door opdoe", licht een van de respondenten toe.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in