Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzet Ordina gedaald

Terwijl Ordina januari en februari beschrijft als 'moeilijke maanden' is er volgens het bedrijf sprake van een lichte verbetering sinds de maand maart. Desalniettemin verwacht Ordina dat de totale omzet in het tweede kwartaal lager zal zijn dan in de eerste drie maanden van dit jaar als gevolg van het reguliere seizoenspatroon. De omzet per werkbare dag zal volgens Ordina wel stijgen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In het eerste kwartaal realiseerde Ordina een marge op de voortgezette activiteiten (ebitda-marge) van circa 3 procent. Dat was 8 procent in dezelfde periode vorig jaar. De druk op de marge werd volgens Ordina beperkt door kostenbeheersing.

De omzet uit langetermijncontracten wist Ordina in de eerste maanden van 2010 met 7 procent te verhogen ten opzichte van 2009. De omzet van werk dat werd uitbesteed aan offshorepartijen groeide met 10 procent ten opzichte van vorig jaar.

Volgens Ordina voelt de financiële markt nog steeds de gevolgen van de financiële crisis en heerst er terughoudendheid bij het aangaan van grote langetermijnprojecten. In de publieke sector zorgt de val van het kabinet voor vertraging in de besluitvorming en de uitvoering van grote projecten, aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in