Overslaan en naar de inhoud gaan

Geheugenchips worden schaars

Een paar maanden terug konden de chipsproducenten hun waar haast aan de straatstenen niet kwijt vanwege de recessie. Nu de industrie weer een beetje begint op te krabbelen, is het net andersom. Vooral het aanbod van DRam's is relatief klein, terwijl de vraag van fabrikanten van pc's en servers juist sterk toeneemt. Dit blijkt uit een rapport dat is opgesteld door onderzoeker Lazard Capital Markets uit de VS.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Een beperkt aanbod en een grote vraag leiden tot prijsstijgingen. Er is becijferd dat de prijs van DDR-3 geheugens deze maand zo'n 5 tot 10 procent zal stijgen. Ook bij de Flash-geheugens is de situatie krap. Makers van geheugenkaartjes zijn niet meer bereid om de losse chips aan derden te verkopen. SanDisk deed dat vroeger wel, maar levert nu alleen nog maar geassembleerde memory cards aan derden, aldus Lazard.

Ook de introductie van de iPad heeft invloed op de markt. "Dat merken we misschien niet meteen, maar het komt er wel aan", zegt Joseph Unsworth, analist bij Gartner in de VS. De iPad zit vol met NAND Flash chips en Apple zal de markt op gaan om zijn voorraden weer aan te vullen. Daarnaast zullen andere fabrikanten soortgelijke apparatuur gaan maken, zodat de vraag naar NAND nog verder zal stijgen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in