Overslaan en naar de inhoud gaan

Chrome nu meer gebruikt dan Safari

De nieuwe cijfers van Net Applications wijzen uit dat Chrome vorige week (6-12 december) een marktaandeel had van 4,4 procent. Dat cijfer is bepaald aan de hand van het aantal unieke bezoekers van 40.000 websites die Net Applications tot zijn klantenkring mag rekenen. Over de hele maand november had Chrome nog een aandeel van 4,0 procent.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De groei is te danken aan de introductie van stabiele bètaversies van Chrome voor de Mac en Linux op 8 december. Google passeerde voor het eerst concurrent Apple, dat met zijn browser Safari op 4,37 procent marktaandeel uitkwam.

Vooral Linux-gebruikers hebben Chrome een duwtje in de rug bezorgd. Vorige week graasde 6,34 procent van degenen met een Linux-computer het web af met Chrome. In november was dat bijna de helft minder (3,81 procent). Onder bezitters van een Mac was de sprong voorwaarts van Chrome relatief nog sterker, maar in absolute zin minder groot: van 0,32 naar 1,3 procent. De aanwas is ongeveer gelijkelijk verdeeld over voormalige Firefox- en Safari-gebruikers.

De marktaandelen van Chrome en Safari zinken nog steeds in het niet bij die van Internet Explorer (IE) en Firefox. Zij hadden in november gemiddeld 63,6 respectievelijk 24,7 procent van de browsermarkt in handen, aldus Net Applications.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in