Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzetval Logica in Benelux het grootst

Logica behaalde in 2010 een winst voor belasting van 193 miljoen pond (228 miljoen euro) over een omzet van 3,7 miljard pond (4,37 miljard euro). Analisten hadden op een fors hogere winst van gemiddeld 240 miljoen pond gerekend. Toch was de winst bijna 4 keer zo hoog als de 43 miljoen pond over 2009.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Door de grote prijsdruk op zowel de Britse eilanden als de Benelux daalde de operationele jaarwinst in beide regio’s met respectievelijk 6 en 40 procent. In alle andere markten. In het tweede halfjaar lukte het Logica in alle markten, behalve de Benelux, de operationele winst te stabiliseren of te verbeteren.

In de Beneluxlanden viel de omzet het sterkst terug: met 10 procent naar 488 miljoen pond. In het Verenigd Koninkrijk was sprake van een daling met 5 procent naar 709 miljoen pond. In alle andere regio’s nam de omzet toe.

Bezuinigingen overheid hebben in 2011 minder effect
In augustus maakte Logica al bekend dat het een scherpe omzetdaling als gevolg van bezuinigingen bij de Britse overheid probeerde te temperen door medewerkers over te hevelen naar andere marktsegmenten, waaronder financiële dienstverlening. Het bedrijf verwacht dat de nadelige effecten van de overheidsbezuinigingen in 2011 zullen verminderen.

De winstgevendheid zal dit jaar verbeteren, verwacht Logica. Dat is te danken aan de aanhoudende vraag naar outsourcing – de ‘groeimotor’ voor de lange termijn - en aan opdrachten uit de financiële sector. De omzet uit outsourcing steeg afgelopen jaar met 10 procent. Financiële instellingen zijn erop uit hun systemen te vervangen en op te waarderen, onder meer met oplossingen voor risicomanagement en compliancy.

Groeiherstel bij consulting en professionele services verwacht
De omzet uit advieswerk en professionele diensten kromp vorig jaar met 3 procent. Topman Andy Green verwacht dat de groei in deze segmenten in 2011 terugkomt, mede doordat Logica een overeenkomst met Microsoft sloot voor de levering van clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Financieel directeur Seamus Keating zwaait momenteel de scepter over de Nederlandse organisatie. Topman Green zegt te hopen dat hij komende zomer een vervanger voor Keating kan benoemen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in