Overslaan en naar de inhoud gaan

EU stelt voorwaarden aan overname McAfee

Intel maakte in augustus vorig jaar bekend 7,68 miljard dollar neer te tellen voor McAfee, één van de grootste leveranciers van IT-beveiligingsproducten zoals virusscanners. Met de overname wil het chipconcern zijn positie op het gebied van beveiligingssoftware verstevigen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De Europese Commissie heeft ruim de tijd genomen om de voorgenomen acquisitie tegen het licht te houden. De toezichthouders in Brussel maakten zich ernstig zorgen over mogelijke koppelverkoop van Intels CPU's en chipsets enerzijds en de beveiligingsoplossingen van McAfee anderzijds.

In het bijzonder zorgwekkend vond de Commissie het gevaar dat Intel zijn dominante positie op de chipmarkt zou kunnen misbruiken om de interoperabiliteit van beveiligingsproducten van derden met zijn processors en chipsets te bemoeilijken, of een technische koppeling zou realiseren tussen zijn eigen chips en de securityoplossingen van McAfee. Op die manier zou Intel concurrerende beveiligingsproducten van de markt kunnen drukken.

Intel heeft beloofd dat zijn chips met andere beveiligingssoftware te gebruiken blijven en dat de producten van McAfee ook in de toekomst met hardwareplatforms van andere fabrikanten zijn te combineren. Andere leveranciers van beveiligingssoftware zullen alle nodige informatie krijgen om de functionaliteiten van Intels CPU's en chipsets te kunnen gebruiken.

Ook zal Intel "niet actief belemmeren" dat securityproducten van concurrenten op CPU's of chipsets van Intel draaien. Verder belooft de chipfabrikant te vermijden dat de beveiligingssoftware van McAfee minder goed werken op pc's met processors en chipsets van zijn concurrenten (bijvoorbeeld AMD).

Door de toezegging van Intel is volgens eurocommissaris Joaquin Almunia "de juiste balans" gevonden tussen instandhouding van 'hevige' concurrentie en de voordelen van de fusie. Bij de beoordeling van het overnameplan is volgens de Europese Commissie nauw samengewerkt met de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in