Overslaan en naar de inhoud gaan

CSC rondt overname iSoft af

CSC kondigde de overnameplannen in april van dit jaar aan, maar had nog een aantal belangrijke hordes te nemen. Zo moest de Europese Unie nog akkoord gaan, net als de Australische rechtbank, en ook de aandeelhouders van iSoft moesten nog hun goedkeuring geven. Dat alles is nu gebeurd, blijkt uit een persverklaring die is uitgegeven door de twee bedrijven.
Business
Shutterstock
Shutterstock

CSC – sinds 2004 de grootste klant van iSoft vanwege het omvangrijke en beruchte ICT in de zorg-project van de Britse overheid –betaalt 460 miljoen dollar cash om het bedrijf te kunnen overnemen.
"De voltooiing van deze acquisitie is een mijlpaal in de uitbreiding van onze wereldwijde gezondheidszorgbusiness", zegt Michael W. Laphen, topman van CSC. "Door het combineren van beide organisaties hebben we aanzienlijke mogelijkheden voor toekomstige groei door betere oplossingen en een nog veel betere toegang tot de wereldmarkt."

De 3000 medewerkers van iSoft werken hoofdzakelijk in R&D-centra in India, Spanje, Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland en Centraal Europa. Bij het Australische bedrijf werken wereldwijd zo’n 1000 ontwikkelaars en 200 zorgprofessionals. De leverancier van zorginformatiesystemen telt wereldwijd ruim 13.000 klanten, waaronder 8000 ziekenhuizen en klinieken in 40 landen.

Bij SCS werken na de overname meer dan 94.000 medewerkers. De omzet van de IT-dienstverlener bedroeg in het afgelopen boekjaar, dat op 1 april 2011 eindigde, 16 miljard dollar. iSoft leed in het fiscale jaar 2009-2010 nog 383 miljoen dollar verlies.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in