Overslaan en naar de inhoud gaan

2010 voor SAP jaar van herstel

SAP meldt voor het vierde kwartaal op basis van voorlopige cijfers een totaalomzet van 4,04 miljard euro. Dat is 27 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2009. Valutaschommelingen gaven daarbij een duwtje in de rug: bij constante wisselkoersen was de groei blijven steken op een procent of 20. Maar toch: vergeleken bij de krimp van 9 procent in het vierde kwartaal van 2009 was dat een enorme verbetering.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Vooral omzetstijging voor software
Daarmee sloot SAP het jaar 2010 uitstekend af. Over het hele jaar gerekend, steeg de omzet 17 procent naar 12,45 miljard euro, of tegen constante valuta een procent of 10. In 2009 was dat nog een krimp van 9 procent ten opzichte van 2008. Goed nieuws daarbij was dat de omzet in software sneller steeg dan de omzet als totaal: 25 procent in het jaar als geheel, en 34 procent in het vierde kwartaal.

Genoeg winst om schadevergoeding aan Oracle te betalen
SAP heeft de gevolgen van de veroordeling tot een schadevergoeding aan Oracle nog niet in de boeken verwerkt. Daardoor kan het ook geen prognose geven van de winst die het kan rapporteren over 2010. Het geeft wel een onofficieel cijfer voor het resultaat uit gewone bedrijfsvoering, zonder bijzondere lasten en belastingen mee te tellen. Dat bedrag komt voor 2010 uit op 3,9 miljard euro. Ruim voldoende, lijkt het, om de schadevergoeding van opgeteld 1,465 miljard dollar te betalen. Maar het is wel de vraag of SAP na belastingen en andere lasten de winst van 2009 (1,79 miljard euro) kan evenaren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in