Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple misleidde klanten'

Dit valt af te leiden uit een mededeling van de FTC naar aanleiding van de hoorzittingen die de Amerikaanse Senaat organiseerde om een aantal technologiebedrijven aan de tand te voelen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Recent werden Google en Twitter op eenzelfde aanklacht nog de komende 20 jaar onder een extra zwaar toezichtregime gesteld. Wanneer een bedrijf een valse verklaring afgeeft, is er sprake van misleiding en kwalificeert het zich voor handhaving, zegt een woordvoerster van de FTC in The Financial Times. Ze wilde overigens niet ingaan op specifieke gevallen.

Hoorzitting aanleiding voor maatregelen
Naar aanleiding van de hoorzitting verklaarde de democratische senator Al Franken die de commissie leidt naar de privacyschendingen in verband met het verzamelen van locatiegegevens, dat dringend maatregelen nodig zijn om het probleem aan te pakken. "Mensen hebben het recht te weten wie er over hun informatie kan beschikken."

Naar verwachting komt de regering van president Obama binnen afzienbare termijn met een pakket maatregelen om de privacybescherming aan te scherpen. Mogelijk gebiedt deze wet de telecomdienstenaanbieders gegevens te vernietigen wanneer ze geen duidelijk doel dienen en moet elk gebruik expliciet aan de klanten worden gemeld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in