Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco reorganiseert

Het bedrijf zal zijn verkoop-, services- en engineeringorganisaties stroomlijnen en zo inrichten dat de nadruk komt te liggen op de onderwerpen: routing, switching en services (aangeduid als 'core'), collaboration, datacentervirtualisatie en de cloud, videotoepassingen en architecturen voor bedrijfstransformatie.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Geografisch gezien worden de activiteiten georganiseed in drie gebieden: Amerika, inclusief Canada en Latijns Amerika, Europa, het Midden Oosten en Afrika, en Azië, Groot-China, Japan en de landen aan de Stille Oceaan.

Cisco Services wordt afgestemd op de belangrijkste klantsegmenten, namelijk grote ondernemingen, de publieke sector, het midden- en kleinbedrijf en Service Providers. Cisco Engineering wordt functioneel gereorganiseerd, met de nadruk op technologische innovatie, accountability en afstemming op de hoofdgebieden.

“Cisco heeft al eerder belangrijke veranderingen doorgevoerd en nu beginnen we de volgende fase in de evolutie van ons bedrijf”, zegt John Chambers, chairman en CEO. “De markt vraagt om meer eenvoud en dat is waarom het netwerk steeds belangrijker wordt”, aldus de directeur. De meeste van deze veranderingen zullen de komende drie maanden plaatsvinden. De nieuwe verkooporganisatie zal al gereed zijn voor de start van het boekjaar 2012 op 31 juli aanstaande.

Minder bureaucratie
De wijziging lijkt vooral bedoeld om de aansturing binnen Cisco minder bureaucratisch te maken. In de loop der tijd waren er 47 geïnstitutionaliseerde overleggroepen ontstaan die aan 12, later 9 raden rapporteerden, meldt de Wall Street Journal. Die uitgebreide overleg- en verantwoordingsstructuur kostte het management veel tijd en maakte slagvaardig opereren onmogelijk. Het aantal raden wordt daarom nu teruggebracht tot 3. Hoeveel oveleggroepen blijven bestaan, is onbekend.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in