Overslaan en naar de inhoud gaan

Opsplitsing Motorola afgerond

Het nieuwe bedrijf Motorola Mobility Holdings bestaat uit twee onderdelen die zich respectievelijk richten op mobiele apparatuur – inclusief tablets - en producten voor in huis. In die laatste categorie vallen onder andere tv-decoders (settop boxes) en videosystemen. Oorspronkelijk was het niet de bedoeling deze activiteiten in Motorola Mobility onder te brengen, maar er is later toch voor gekozen zodat het nieuwe bedrijf een meer stabiele en levensvatbare basis zou krijgen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Motorola Mobility telt ruim 20.000 werknemers en heeft ongeveer 24.500 patenten op zijn naam staan. Het bedrijf staat onder leiding van CEO Sanjay Jha. Hij kon niet voorkomen dat de mobiele divisie in 2008 een verlies leed van 2,4 miljard dollar en in 2009 van 1,2 miljard dollar.

Motorola Solutions zal zich concentreren op communicatieproducten voor grote ondernemingen, de overheid en openbare veiligheidsdiensten zoals politie en brandweer. Greg Brown is de CEO van de Solutions-tak. Hij kan een zware tijd tegemoet zien doordat de budgetten van lokale overheden in de VS sterk onder druk staan.

De merknaam Motorola is eigendom van de Mobility-tak. Het oude moederbedrijf mag de naam blijven gebruiken op basis van een licentie. Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal dreigt een conflict te ontstaan tussen beide voormalige zusterbedrijven op de zakelijke markt, waar ze deels overlappende en concurrerende activiteiten ontplooien. Motorola Solutions levert bijvoorbeeld draagbare communicatieapparatuur die mogelijk vervangbaar is door de smartphones en tablets die Motorola Mobility levert.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in