Overslaan en naar de inhoud gaan

Sony eist importverbod LG-mobieltjes in VS

De grieven van Sony zijn dinsdag gedeponeerd bij de U.S. International Trade Commission (USITC) en bij een federale rechtbank in Los Angeles, waar de Japanse elektronicafabrikant een civiele rechtszaak heeft aangespannen. Dat melden diverse Amerikaanse media. De klacht is nog niet terug te vinden op de website van de USITC.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Behalve op de patenten van Sony zelf zou ook inbreuk zijn gemaakt op vindingen van zijn licentienemers, waaronder Nokia, Samsung en de joint venture Sony Ericsson.

Sony stelt dat LG in een aantal van zijn mobiele telefoons zonder toestemming 8 gepatenteerde vindingen heeft gebruikt. Het betreft onder meer technologie voor nummerweergave, het gebruik van cursortoetsen, geluids- en transmissietechnieken. Het misbruik zou zich uitstrekken tot meer dan 10 toestellen van LG waaronder de modellen Accolade, Encore, Neon en Quantum.

De klacht van Sony over misbruik van technische vindingen is een van de vele die het afgelopen jaar zijn uitgewisseld tussen fabrikanten van smartphones. Fabrikanten als Apple, Motorola en Nokia verwijten elkaar wederzijds van misbruik van patenten. Uiteindelijk worden dergelijke zaken veelal buiten de rechtszaal geschikt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in