Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracle jaagt concurrenten schrik aan

De winst over het derde kwartaal kan uitkomen tussen 48 en 50 dollarcent per aandeel, zei mede-bestuursvoorzitter Safra Catz donderdag. Financieel analisten rekenden in doorsnee op 47 dollarcent, aldus persbureau Bloomberg. In het afgelopen (tweede) kwartaal boekte Oracle een winst van 51 dollarcent per aandeel, wat ook al hoger was dan de 46 cent die analisten gemiddeld voor ogen stond.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Omzetgroei overtreft verwachtingen
Voor het lopende, derde kwartaal rekent Oracle nu op een omzetgroei van 31 tot 35 procent. Ook daarmee overtreft het bedrijf de prognoses van analisten, die uitgaan van 30 procent groei tot 8,4 miljard dollar. Het derde kwartaal loopt door tot eind februari 2011.

De verkoop van nieuwe softwarelicenties loopt gesmeerd, blijkt uit de cijfers die Oracle donderdag vrijgaf. In het lopende kwartaal zal deze met 10 tot 20 procent toenemen. In het afgelopen kwartaal nam de verkoop van nieuwe licenties overigens met 21 procent toe tot 2 miljard dollar. Nieuwe licenties zijn een soort barometer voor de gezondheid van een softwarebedrijf, doordat het daarna langere tijd kan teren op bijbehorende support- en onderhoudscontracten.

Fusion-project moet concurrentiepositie verder versterken
Topman Larry Ellison voorspelde donderdag dat nieuwe versies van zijn bedrijfsapplicaties, ontwikkeld in het Fusion-project, de positie van Oracle tegenover concurrenten als SAP en Salesforce.com zullen versterken. In Europa zag Oracle zijn omzet in applicatiesoftware vorig kwartaal met 32 procent stijgen. Hij ziet dat als bewijs dat Oracle aan het marktaandeel van SAP knaagt.

Een ander mikpunt van Oracle is HP. Door zich via de acquisitie van Sun op de markt voor krachtige servers te begeven, zaagt Oracle aan een van de lucratiefste segmenten van HP’s productportfolio. Oracle brengt hiervoor ook een geïntegreerd databaseproduct, Exadata genaamd, in stelling. Volgens Ellison heeft Oracle voor Exadata al 2 miljard dollar aan orders ontvangen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in