Overslaan en naar de inhoud gaan

Novell verkoopt zichzelf

Het bod van het hedgefonds dwong de directie op zoek te gaan naar andere investeerders. Novell heeft het al geruime tijd moeilijk doordat de netwerksoftware waar het groot mee is geworden veel terrein heeft verloren. Pogingen om naar andere marktsegmenten te diversificeren brachten niet de groei die men ervan gehoopt had.
Novell-muis
© AG Connect
AG Connect

De verwachting was dat Novell zou worden overgenomen door een van de grote spelers van dit moment. Onder andere de namen VMware, Oracle, Red Hat, IBM en HP circuleerden. In plaats daarvan wordt het minder bekende Attachmate eigenaar. Attachmate is een Amerikaanse leverancier van uiteenlopende IT-diensten die eigendom is van een groep investeerders. Via dochterbedrijf NetIQ is het actief in de markt van systeembeheer en beveiliging.

Een bod van 6 dollar 10 dollarcent betekent dat Attachmate 2,2 miljard dollar op tafel legt. De feitelijke overnameprijs voor Attachmate valt overigens 450 miljoen dollar lager uit doordat Novell voor dat bedrag een deel van zijn intellectueel eigendom verkoopt aan CPTN Holdings; dat is een door Microsoft georganiseerd consortium van IT-bedrijven. Om welk intellectueel eigendom het gaat, is niet bekend. De open-sourcewereld houdt de adem in: een aantal jaren terug sloot Novell een samenwerkingsovereenkomst met Microsoft waarin ook een patentovereenkomst rond de open-sourcesoftware SUSE Linux lag besloten.

Die open-sourceactiviteiten - die Novell in huis kreeg met de overname van SUSE - worden na de overname weer afgesplitst en gaan daarna weer onder de naam SUSE door het leven. Mogelijk vallen er door de overname ook ontslagen, maar daarover heeft Attachmate nog geen specifieke uitlatingen gedaan. Het is de bedoeling om de overname begin 2011 af te ronden, als de aandeelhouders en toezichthouders akkoord gaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in