Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier NL-bedrijven in Truffle 100

De Europese software-industrie heeft de gedaante van een kikkervisje: Een grote kop en een lange dunne staart. Kijkend naar de omzet genereert de top 10 van bedrijven maar liefst 65 procent van de totale omzet.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

SAP is in zijn eentje goed voor 40 procent van het totaal. In 2006 was SAP nog goed voor 67 procent van het totaal. 72 van de 100 leveranciers op de lijst boeken een omzet die kleiner is dan 50 miljoen euro. Ze vertegenwoordigen 96,2 procent van de lijst.

Met de 4 bedrijven is Nederland het vierde land in omzet met 811 miljoen euro. Nederland is ook het op 3 na grootste Europese land als het om het aantal R&D-medewerkers gaat: 2778, dat is 5,1 procent van het totale aantal R&D'ers in de Europese software-industrie. Duitsland staat op kop met 19.395 R&D-medewerkers. In totaal werken er 54.000 R&D'ers in de Europese software.

SAP voert de Truffle 100 aan, het Britse Sage staat op 2, de Franse gigant Dassault Systems staat op 3, het Duitse Software AG op 4. Na de top 5, die goed is voor 56 procent van de totale omzet, volgt een lange rij bedrijven die een omzet genereren tussen 500 miljoen en 27 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in