Overslaan en naar de inhoud gaan

Flinke stijging winst Oracle

Oracles CEO Larry Ellison zei dat de onderneming succes boekt in de bundeling van Oracles databases en de servers van Sun, het bedrijf dat eerder dit jaar door Orace werd overgenomen. Oracle zal meer gecombineerde hard- en softwaresystemen op de markt brengen in een poging marktaandeel van IBM en SAP te pakken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Oracle verkocht voor 1,7 miljard dollar aan nieuwe hardware in het eerste kwartaal. De verkoop van software-licenties kwam 25 procent boven de verwachting uit.

Mark Hurd, sinds kort aan boord bij Oracle na zijn ontslag bij HP, zei bij de presentatie van de cijfers dat Oracle de investeringen in R&D zal opvoeren naar 4 miljard dollar in dit fiscale jaar. Dat was 3,3 miljard in het afgelopen fiscale jaar.

Oracles winst in het eerste kwartaal (eindigend op 31 augustus) kwam uit op 1,4 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar eerder was dat 1,1 miljard dollar. De omzet steeg met 48% naar 7,5 miljard dollar. Dat was vorig jaar in deze periode 5,05 miljard dollar.

Voor het huidige kwartaal verwacht Oracle een stijging van de verkopen tussen 38 en 43 procent. De omzet in software licenties zal volgens Oracle tussen de 6 en 16 procent stijgen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in