Overslaan en naar de inhoud gaan

India wil ook Skype en Google beperken

India stelde RIM donderdag een ultimatum dat het uiterlijk 31 augustus toegang moet bieden aan versleutelde berichten en de messengerdiensten. Terroristen zouden volgens India gebruikmaken van BlackBerry's om aanslagen te coördineren. Een bron binnen de Indiase regering zei vrijdag tegen Reuters dat RIM al toegang had verzekerd tot de messengerdiensten.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

"Er is overeenstemming dat er meer dan één type dienst is waarvoor oplossingen gezocht moeten worden. Daaronder bevinden zich BlackBerry, Skype, Google, etc.'', citeerde de Financial Times vrijdag uit een Indiaas overheidsrapport. "Besloten is om eerst de BlackBerry aan te pakken en daarna de andere diensten'', vervolgde de krant.

Eerder werd een verbod van de BlackBerry in Saudi-Arabië afgewend, nadat RIM de Golfstaat beloofde om technische voorzieningen te treffen, zodat de autoriteiten de berichten tussen gebruikers kunnen ontcijferen. De Verenigde Arabische Emiraten hebben per 11 oktober wel een verbod aangekondigd voor diensten op de Blackberry.

Internetgigant Google staat om vergelijkbare redenen ook al op gespannen voet met de Chinese regering. Het bedrijf past op verzoek van de Chinese regering zelfcensuur toe op zijn sites, maar stopte hier eerder dit jaar tijdelijk mee toen bleek dat een grootscheepse internetaanval uit China afkomstig bleek.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in