Overslaan en naar de inhoud gaan

Antenneprobleem iPhone 4 ammunitie voor concurrenten

Motorola deed dat het meest spectaculair met een paginagrote advertentie in de New York Times. Onderwerp van de advertentie was de Droid X, een nieuwe telefoon die Motorola op 15 juli lanceert. Nadat in kort bestek de voordelen opgesomd zijn van dat apparaat, roept de advertentie de lezer toe: ‘En het belangrijkste: het toestel is uitgevoerd met een dubbele antenne.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het soort antenne waarmee je het toestel vast kunt houden zoals je wilt en toch bijna overal kristalheldere telefoongesprekken kunt voeren.’

Dat is precies de achilleshiel van de iPhone 4. De antennes ervan zijn geïntegreerd in de behuizing. Maar Apple heeft er kennelijk voor gekozen de roestvrijstalen band die de antennes vormt, niet van een isolatielaagje te voorzien. Daardoor verzwakt het signaal sterker dan bij andere toestellen het geval is, bleek uit een test van redacteuren van Anandtech. En dat zorgt op plekken aan de rand van het bereik van een telefoonmast voor de gemelde problemen.

Nokia liet zich al eerder inspireren door de antenneproblemen en de opmerking van Steve Jobs dat mensen de telefoon gewoon verkeerd vasthielden. Dat resulteerde in een blog-entree over de meest comfortabele manieren om je Nokia vast te houden. Met als uitsmijter de passage: ‘Je kunt de bovenstaande suggesties natuurlijk gewoon negeren, want je kunt je Nokia-toestel perecies zo vasthouden als je zelf wilt. En dat krijg je geen last van signaalverlies. Cool, he?

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in