Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung investeert miljarden in fabrieken

De investering in kapitaalgoederen bedraagt dit jaar 18 biljoen Koreaanse won (circa 12,6 miljard euro). Daarvan is circa 11 biljoen won (7,7 miljard euro) bestemd voor de fabricage van chips, 5 biljoen won (3,5 miljard euro) voor LCD-schermen en de rest voor de fabricage van overige producten. Oorspronkelijk wilde Samsung dit jaar 5,5 biljoen won uitgeven aan chipfabrieken. Dat is nu opgehoogd tot 9 biljoen won.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Naast kapitaalgoederen investeert Samsung ook fors in onderzoek en ontwikkeling. Het R&D-budget bedraagt dit jaar ongeveer 8 biljoen won (5,6 miljard euro). Samsung Electronics heeft een kasvoorraad van een slordige 20 biljoen won, tegen de huidige koers 14 miljard euro.

Het vorige record van Samsung Electronics voor kapitaalsinvesteringen stond op 10,7 miljard won (in 2006). In totaal investeert het bedrijf dit jaar 26 biljoen won. Daarbij zinkt de 8 biljoen won die Samsung in 2009 investeerde in kapitaalgoederen en R&D in het niet.

Samsung Electronics is nu al de grootste producent van geheugenchips en platte televisies ter wereld. Na Nokia is het ook de grootste leverancier van mobiele telefoons. Het bedrijf maakt deel uit van het industrieconcern Samsung Group.

Volgens bestuursvoorzitter Lee Kun-Hee bieden de enorme investeringen Samsung mogelijkheden voor toekomstige groei en stimulering van de economie. De Samsung-topman zei dat bij het slaan van de eerste paal voor een nieuwe geheugenchipfabriek in de buurt van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

Verder verwacht Samsung dit jaar 10.000 nieuwe werknemers in dienst te nemen. Bij de onderneming werken nu wereldwijd ongeveer 188.000 mensen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in