Overslaan en naar de inhoud gaan

3Com in handen van HP

HP en 3Com maakten de voorgenomen overname gisteren bekend na sluiting van Wall Street. Met de overeenkomst kan een einde komen aan de jarenlange worsteling van het kwakkelende 3Com. Vorig jaar ketste de overname van 3Com door het Chinese Huawei en investeerder Bain Capital af op bezwaren van de Amerikaanse toezichthouder op buitenlandse investeringen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

HP's algemeen directeur Mark Hurd denkt met de expertise van 3Com in netwerken voor datacentra en zijn eigen kennis van de datacenterservermarkt een sterke combinatie te vormen. 3Com bleef door gebrek aan reputatie altijd achter bij Cisco in de datacentrumnetwerkmarkt. Cisco versterkte zijn positie dit jaar verder door een eigen serverlijn te introduceren en een intensieve samewerking aan te gaan met EMC. Daarmee vormt Cisco een steeds grotere bedreiging voor een van de kernactiviteiten van HP.

3Com is een van de oudste leveranciers van ethernetgebaseerde netwerkapparatuur. Bob Metcalfe, een van de grondleggers van ethernet bij Xerox, richtte 3Com in 1979 op. In de hoogtijdagen van de jaren '90 nam 3Com nog de toonaangevende modemfabrikant USRobotics en handcomputermaker Palm over. In 2000 werden deze onderdelen weer op eigen benen gezet.

3Com had moeite de draad weer op te pakken na het barsten van de internetzeepbel en probeerde via samenwerkingsverbanden met onder meer Siemens en later Huawei het marktaandeel te vergroten. 3Com had succes op de Chinese markt. Inmiddels komt de helft van zijn 1,3 miljard dolar jaaromzet uit de Chinese markt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in