Overslaan en naar de inhoud gaan

Google wil toch in China blijven

"Wij doen goede zaken in China", zei Schmidt. "Het is belangrijk te onderstrepen dat wij niet uit China weggaan." Hij benadrukte dat er onderhandelingen gaande zijn met de Chinese overheid over de censuurpraktijken.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De insteek van Google bij die gesprekken is nog altijd te stoppen met het filteren van de zoekresultaten, ook al leidt dat tot een gedwongen stopzetting van de zoekmachinedienstverlening in China. Schmidt: "We doen meer dan dat in China."

Google meldde in het laatste kwartaal van 2009 een omzet van 4,91 miljard dollar, een groei van 17 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst kwam uit op 1,97 miljard dollar. In het vergelijkbare kwartaal van 2008 boekte Google een winst van 382,4 miljoen dollar, maar schreef toen ook 1,09 miljard dollar aan investeringen af. De goede cijfers waren toch lager dan analisten hadden verwacht. De beurskoers van Google daalde gisterenavond dan ook met 5 procent.

Google heeft nog altijd te maken met een tegenvallende vraag naar advertentieruimte op zijn websites, de kernactiviteit van het bedrijf. Google haalt dit jaar zo'n 600 miljoen dollar aan omzet uit China.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in