Overslaan en naar de inhoud gaan

Google opent Google Apps Marketplace

Vorige maand lekte al uit dat Google werkt aan deze online winkel. Google vraagt de ontwikkelaars een eenmalige toegangsprijs tot Google Apps Marketplace van 100 dollar. Verder vraagt het bedrijf 20 procent van omzet die via de winkel wordt gegenereerd. Google legt echter geen verdienmodel op. Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld zelf kiezen of zij een licentiemodel of een eenmalige aanschafprijs willen hanteren.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het idee achter de Google Apps Marketplace is dat Google ondanks zijn forse team van eigen ontwikkelaars onmogelijk tegemoet kan komen aan alle specifieke wensen van klanten. Door net als bij de mobiele applicaties de creativiteit van derden een kanaal te geven, verwacht Google dat er een rijke schakering aan toepassingen ontstaat die de behoefte van met name zakelijke klanten invult.

Atlassian, ontwerper van softwaregereedschappen als Jira Studio, demonstreerde gisteren al hoe Google Apps kan worden geïntegreerd in zijn eigen ontwikkelgereedschap. De softwareontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld GMail, Google Calendar en GChat direct gebruiken zonder het venster van hun ontwikkelgereedschap te verlaten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in