Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij Britten geen grote overheids IT-projecten meer

De maatregelen zijn een onderdeel van de nieuwe IT-strategie voor de overheid, die staatssecretaris Francis Maude van het Britse ministerie van Algemene Zaken gisteren bekend maakte.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Elk overheidsproject dat 5 miljoen pond of meer aan IT kost, moet eerst de goedkeuring van Algemene Zaken krijgen. Beleid waarvan verwacht mag worden dat er een IT-project uit voortvloeit met een waarde van meer dan 100 miljoen pond (113 miljoen euro) kan niet rekenen op veel steun. Tegen een programma dat miljarden aan IT kost en zich uitstrekt over vier of vijf jaar, zeggen we voortaan in een vroeg stadium 'nee' , zei Maude gisteren in het Britse Lagerhuis.

Kleiner is de norm
De regering zet in op het opbreken van dergelijke grote projecten in vele projecten met een kleinere omvang. Die zijn veel makkelijker en voordeliger aan te besteden en maken het eenvoudiger kleinere IT-dienstverleners in te zetten. Ook is bijsturing beter te regelen.

App Store stimuleert hergebruik en concurrentie
Maude zegt ook de ontwikkeling van een overheids app store te onderzoeken waarin een verzameling komt van software die al bij overheidsdiensten in gebruik is. Die app store maakt hergebruik eenvoudiger zodat minder nieuwbouw nodig is. Ook biedt de store kleine en middelgrote IT-bedrijven de mogelijkheid te laten zien wat zij aan innovatieve aanpak in huis hebben.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in