Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenstrop voor provincie Limburg

De provincie investeerde enkele jaren gelden in een systeem voor digitale archivering van alle in- en uitgaande post. Daarvoor werd een softwarepakket aangeschaft van het Belgische TAF. Het project leidde echter niet tot het beoogde resultaat. Eenmaal geïmplementeerd, vertoonde de software haperingen. 170.000 poststukken werden daardoor niet goed gearchiveerd, bleek uit onderzoek dat de provincie heeft laten uitvoeren door Berenschot.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Het archiveringssysteem voldeed bovendien op geen stukken na aan de eisen van de Archiefwet, aldus de Volkskrant.

De provincie heeft al 6,3 miljoen euro uitgegeven aan het postarchiveringssysteem. Ze is nu op zoek naar nieuwe software en een nieuwe dienstverlener voor de implementatie ervan. Of een deel van de gedane investeringen nog bruikbaar is in het nieuwe project valt niet te zeggen. De 2,5 miljoen die betaald is aan TAF moet in elk geval als verloren beschouwd worden, na het faillissement van het bedrijf eerder dit jaar.

Het probleem heeft zo lang kunnen doorwoekeren doordat enkele leidinggevende ambtenaren het project op eigen houtje trokken, zonder het provinciebestuur op de hoogte te houden. Gedeputeerde Staten zijn niet ingelicht over de leverancierskeuze en ook niet over de problemen die gaande het project opdoken. De topambtenaren wisten ook te voorkomen dat alarmsignalen van lagere ambtnaren het provinciebestuur bereikten.

Voor gedeputeerde Noël Lebens is de gang van zaken reden om ‘interne maatregelen’ te nemen tegen de betrokken topambtenaren. Wat die maatregelen inhouden, heeft Lebens niet toegelicht.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in