Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruiker nog steeds sluitpost bij softwareontwerp

Meer dan de helft van de IT-ers merkt dat applicaties regelmatig te ingewikkeld zijn en daardoor minder worden gebruikt. Bijna driekwart van de bezoekers (71 procent) denkt dat IT de afgelopen 5 jaar wel gebruiksvriendelijker is geworden. 42 procent bevestigt de stelling dat ontwikkelaars te technisch zijn ingesteld en weinig aandacht besteden aan gebruiksgemak.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Lichtpuntje is wel dat bijna 9 van de 10 ondervraagden verwacht dat er de komende jaren in toenemende mate zal worden geïnvesteerd in betere gebruiksinterfaces. De toenemende gebruiksvriendelijkheid van IT-systemen wordt volgens de onderzoekers onder meer ingegeven door de zogeheten consumerization.

Consumerization houdt in dat werknemers steeds meer technologieën meenemen naar de werkvloer, zoals chat en sociale netwerken. Ook al blijkt dat op dit moment bij nog altijd 6 van de 10 bedrijven niet de werknemers, maar de IT-afdeling bepaalt welke applicaties gebruikt kunnen worden.

Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux bij Citrix roemt de software van Apple als ‘systemen die intuïtief te gebruiken zijn’ : "Het is nu aan het bedrijfsleven om de voordelen van deze nieuwe technologieën te benutten en medewerkers de kans te geven om met applicaties naar keuze te werken. Mits deze uiteraard op een veilige en gebruiksvriendelijke manier worden geleverd aan de laptop, pc of smartphone die ze in gebruik hebben."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in