Overslaan en naar de inhoud gaan

'Outsourcing minder vaak in India'

Het gaat om de Harvey Nash IT Leadership Strategic Survey, een jaarlijks internationaal onderzoek. De hoofdconclusie is, dat nog steeds werk wordt uitbesteed naar India, maar dat de hoeveelheden geleidelijk minder worden. Anders gezegd: de rol van India in outsourcing-initiatieven blijft dominant, maar deze dominantie neemt af. Daarentegen is Oost-Europa in opkomst als geprefereerde outsource-locatie, vooral bij de CIO's uit de regio.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ook de Nederlandse IT-managers zien meer mogelijkheden in Oost-Europa dan in India. Het percentage Nederlandse CIO’s dat projecten naar Oost-Europa heeft uitbesteed (18 procent) is hoger dan het wereldwijde gemiddelde (11 procent).

De tendens is, dat de Nederlandse CIO’s hun outsourcing-investeringen gaan verhogen. Van de ondervraagden geeft 36 procent aan dit zeker van plan te zijn. De twee activiteiten die het meest in aanmerking komen voor outsourcing zijn applicatie-ontwikkeling (62 procent) en applicatie-onderhoud (58 procent). Tweederde van de Nederlandse CIO’s geeft aan tevreden te zijn over de offshore-partners, zij behalen of overtreffen de verwachtingen.

"We zien dat deze trend zich al een tijdje ontwikkelt en vinden het dan ook niet verrassend dat Oost-Europa en ook Zuid-Oost Azië marktaandeel blijken te veroveren ten koste van India. Meer en meer projecten die in India zijn uitgezet blijken niet aan de verwachtingen te voldoen, terwijl lage prijzen en hoge kwaliteit ook in andere regio's te vinden zijn ”, zegt Jan-Leen ’t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in