Overslaan en naar de inhoud gaan

Invloed Business Intelligence tanende

De conclusie over de dalende effectiviteit van BI volgt uit een onderzoek van BI Scorecard, een onafhankelijke site met onderzoeksrapportages en productvergelijkingen op het gebied van Business intelligence.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Uit een tweejaarlijks onderzoek onder 324 BI-specialisten blijkt dat het gebruik van de methodiek last blijft houden van veel technische problemen. Daardoor blijft de implementatie steken en is slechts sprake van enig tot middelmatig succes van de investeringen.

De toepassing van Business Intelligence blijft veelal steken op de kwaliteit van de gegevens die kunnen worden gebruikt en de technische stabiliteit van het BI-systeem.

Uit het onderzoek blijkt wel dat inmiddels 85 procent van de BI implementaties aandacht krijgt op directieniveau. De onderzoekers zien dit als een van de sleutelfactoren voor succes van een BI-project.

De onderzoekers geven verder aan dat er een flinke spreiding in het succes is waar te nemen over de verschillende categorieën. Zo neemt de succesvolle BI bij baliemedewerkers en buitendienstmedewerkers flink toe. Maar voor het uiteindelijk succes van BI is het belangrijk dat alle medewerkers die beslissingen nemen in een bedrijf het systeem daarbij betrekken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in