Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijfsleven prijst Nationale Cyber Security Strategie

De raad komt onder een gedeeld publiek/privaat voorzitterschap van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Erik Akerboom namens de overheid, en bestuursvoorzitter Eelco Blok van KPN namens het bedrijfsleven.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Ook komt er een Nationaal Cyber Security Centrum, waarin publieke en private partijen bij elkaar komen om dreigingsinformatie, kennis en expertise uit te wisselen ten behoeve van trendrapportages, incidentafhandeling en crisisbesluitvorming. Dit NCSC moet van 1 januari kunnen reageren op zaken als cyberspionage, cybercrime, cyberterrorisme en cyberwarfare en verstoringen door technisch of menselijk falen.

Verder laat de minister weten dat bij de politie meer capaciteit wordt vrijgemaakt om cybercriminaliteit aan te pakken. Het team hightech crime zal het aantal onderzoekszaken verviervoudigen.

'Goede kansen voor de Nederlandse ICT-sector'
ICT~Office is ‘zeer positief’ over de plannen van de minister: “Digitale veiligheid is bij uitstek een onderwerp waarbij alle bedrijven uit de achterban van ICT~Office zijn betrokken. Voor zowel leveranciers van software, hardware als netwerkinfrastructuur liggen hier kansen. De rol van ICT als ‘Innovatie-As’ in alle sectoren van de economie kan hierdoor verder versterkt worden. Bovendien zijn er goede kansen voor de Nederlandse ICT-sector om hierin internationaal een voorsprong te nemen.”

Ook MKB-Nederland en VNO-NCW verwachten dat meer weerbaarheid tegen cybercrime economische groei en innovatie zal bevorderen. In een gezamenlijk persbericht stellen ze dat ‘veiligheid en vertrouwen in een open en vrije digitale samenleving’ op dit punt cruciaal zijn en dat het gedeeld publiek/privaat voorzitterschap van de Security Raad daar een positieve bijdrage aan kan leveren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in